Turnaj základních škol se představil dvěma novým školám



Turnaj základních škol se představil dvěma novým školám

Již pátý ročník Turnaje základních škol přivítal 9 škol z celé České republiky na golfovém hřišti ve Svratce. K sedmi stálým účastníkům se přidaly dvě nové základní školy a rozšířily tak počet škol, které svým žákům nabízejí výuku golfu.

Turnaj základních škol je vyvrcholením školních aktivit pro žáky prvního stupně škol, které do svého výukového plánu zařadily výuku golfu buď jako volitelný předmět, nebo jako rozšířenou tělesnou výchovu. Do pátého ročníku turnaje se zařadili také noví účastníci ZŠ a MŠ Benešov u Boskovic, která spolupracuje s golfovým klubem Sokrates Golf & Country Club, a také Základní škola, tř. 1. máje z Hranice ve spolupráci s Golf Club Radíkov. Radíkovský klub tímto navázal na úspěšnou reprezentaci v turnajích ve Snagu a posunul spolupráci se školou směrem ke golfu.

Jednotlivé týmy prošly obměnou účastníků, a tak loňský vítěz ZŠ Jungmannova Kuřim přivezl úplně nové hráče. Stejně tak Základní škola, V Domcích 488, Trutnov, se rozhodla postavit tým pro další ročníky ve složení dětí z první, druhé a třetí třídy. Ze zkušeností z minulých let naopak čerpala 25. základní škola Plzeň. Právě její žáci se účastnili turnaje již potřetí, a tak s převahou brali vítězství v turnaji.

Turnaj se hraje na rány na šest jamek ve formátu Texas Scramble dvojic. Ze součtu ran dvou nasazených týmů se následně odečítají body, které hráči získají z dovednostních úkolů, které projekt Se školou na golf popsal ve svém manuálu. Dovednostní úkoly výrazným způsobem ovlivňují celkový výsledek a učitelé se přiznali, že se žáky jednotlivé golfové dovednosti poctivě trénovali.

Konečné výsledky turnaje:

1. 25. základní škola Plzeň 55 / 58 / -3 (počet ran / počet bodů / celkový výsledek)
2. Základní škola, tř. 1. máje , Hranice 72 / 28 / 44
3. ZŠ Jungmannova Kuřim 81 / 31 / 50
4. Anglofonní základní škola 89 / 33 / 56
5. ZŠ a MŠ Dělnická Karviná 82 / 25 / 57
6. ZŠ Komenského Slavkov u Brna 81 / 23 / 58
7. ZŠ a MŠ Benešov u Boskovic 82 / 17 /65
8. ZŠ a MŠ Pramínek, Brno 94 / 23 / 71
9. Základní škola, V Domcích 488, Trutnov 92 / 20 / 72