ČGF získala ministerské záštity pro mládežnický projekt



ČGF získala ministerské záštity pro mládežnický projekt

Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Považuji to za důležitý posun v komunikaci se státními orgány, záštity podtrhly význam projektu jednak pro školní mládež, ale také pro samotné kluby, které tak šíří golfovou osvětu ve svém nejbližším okolí,“ uvedl prezident ČGF Vratislav Janda.

Obě ministerstva tak ocenila celospolečenský význam projektu Se školou na golf, který pomáhá výrazným způsobem rozvoji a osvětě golfu mezi mládeží na školách. Na deseti z nich školy začlenily výuku golfu do Školního výukového programu.

Projekt za osm let existence vybudoval kompletní metodiku spolupráce se základní školou i platformu, ve které spolupracuje s golfovými kluby. Snaží se děti přimět ke sportu, který se nabízí v jejich regionu. Tam, kde by je možná dříve ani nenapadlo nový sport vyzkoušet.

S ministrem zdravotnictví jsme hned od počátku jednali o podpoře mládeže i seniorského golfu a záhy získali záštitu pro projekt Se školou na golf. A netajil jsem se, že současně bylo naším přáním získat i záštitu ministerstva školství, což se nakonec podařilo.“ vysvětlil prezident ČGF, podle kterého záštita může pomoci lepší komunikaci se zřizovateli. „A bude to i důležitý impuls pro ředitele škol, kteří dosud vstupovali do neznáma.

Do projektu se od začátku projektu zapojilo 80 golfových klubů a osloveno bylo přes 400 škol. Každoročně si golf vyzkouší přes deset tisíc žáků. Celý projekt ČGF významně podporuje materiálně - i díky prostředkům Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, která vybavuje školy potřebnou výstrojí.  Navíc pomáhá rozšiřovat členskou základnu.

Jednotlivé udělené záštity je možné v dokumentu pdf stáhnout zde: