Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté



Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Na skvěle připraveném akademickém hřišti v Greensgate Golf & Leisure Resortu v Dýšině u Plzně se sice hrálo v náhradním podzimním termínu, ale ten se stejně jako před rokem osvědčil. Bohužel i do tohoto turnaje zasáhla koronavirová epidemie, a tak na poslední chvíli musely účast zrušit některé školy.

Hrálo se na dýšinské šestijamkové akademii a domácí tým (25. ZŠ Plzeň) dokázal hřiště zvládnout s jednou ránou pod par. Jenže ani to nestačilo ke konečnému prvenství.

Rozhodly totiž až dovednostní soutěže, v nichž především výkony Adama Lhotáka a Elišky Ondřejové pomohly k vítězství ZŠ Jungmannova z Kuřimi, která tak vrátila Západočechům ztrátu prvního místa z domovského resortu na Kaskádě při turnaji v roce 2018.

Projekt SŠNG připravil Manuál dovednostních soutěží tak, aby školy zapojené do projektu mohly nacvičovat základní golfové dovednosti na svých hřištích. Již na podzim se tak připravuje distanční soutěž týmů, které mají zájem si vyzkoušet, na kolik bodů by jednotlivé úkoly zvládly. Kuřimská škola všech šest stanovišť ve čtyřech hráčích odehrála za 38 bodů.

Konečné pořadí: 1. Základní škola Jungmannova Kuřim, 2. 25. ZŠ Plzeň, 3. ZŠ Komenského Slavkov u Brna, 4. ZŠ a MŠ Dělnická Karviná, 5. Anglofonní Základní škola, 6. Základní škola Pramínek