Třetí Turnaj základních škol na Svratce i s nováčky



Třetí Turnaj základních škol na Svratce i s nováčky

Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Turnaje se zúčastní žáci 3. až 5. tříd základních škol. Z devíti škol dorazilo 36 dětí, které dostaly možnost porovnat své výsledky s dalšími a prožít skutečné sportovní klání s možností reprezentovat svoji školu. Možnost sejít se na jednom místě tradičně využívají rovněž ředitelé a učitelé, kteří si mohou vyměnit zkušenosti, jak s golfovou výukou nakládají.

Na soutěž dorazily i tři nové školy, které bojovaly o pohár pro nejlepšího nováčka. Vítězem této soutěže se stala Anglofonní základní škola z Prahy, která spolupracuje s Golf Clubem Praha.

V předchozích dvou ročnících hlavní soutěž ovládla 25. ZŠ v Plzni, ale hattrick se Západočechům získat nepodařilo. Putovní pohár odváží ZŠ V Domcích 488 z Trutnova, která působí na hřišti Mladé Buky.

Golf Club Svratka připravil pro všechny účastníky vynikající podmínky i díky ubytovacím kapacitám v nejbližším okolí. Děti soutěžily v turnaji na šest jamek ve formátu Texas scramble a následně v golfových dovednostech: putt, chip, pitch a plný švih do předem definovaného cíle.

Příští ročník se uskuteční opět v tradičním termínu v závěru školního roku.

Konečné pořadí:

Pohár nováčků: